Brett Shaw és a sötét anyag

avagy a Mysterious Universe sorozat mostohagyermeke

(A történet megértéséhez javasoljuk Harrison Fawcett: A ​Korona hatalma című könyvének elolvasását!)

Brett Shaw nem tudott berúgni. A kondicionálása nem engedte, így ihatott bármit, bármennyit. De percekkel ezelőtt eszébe jutott Deél Ősi Fekete Enikő, majd elővette a Pannonról hozott szilvapálinkát, és az üvegből meghúzta. Zavar támadt az erőben, a kondicionálása kiakadt, ő pedig tántorogva indult a hangárba, ahol beszállt a galaxis leggyorsabb, legfélelmetesebb, legtitkosabb császári űrhajójába. Amit összesen hárman tudtak vezetni. Lement alfába, majd felidézett egy gyerekkori emléket és előhalászta a karácsonyfadísz mögül a mentálkulcsot, amivel indított és kilőtt az univerzum végtelenjébe. Teljes sebességre kapcsolt, kicsit rángatta ide-oda a kormányt, majd a súlytalanságra tervezett tökéletesen vízzáró wc csövet ragadta meg és a tölcsérbe ürítette gyomra tartalmát. Aztán beájult.

Hatalmas ütközésre riadt, az űrhajó egyszerűen lepattant valamiről. Ettől a kondicionálása teljesen magához tért és tiszta fejjel kérdezte a számítógépet, hogy ez meg mi volt?

– Láthatatlan, érzékelhetetlen, sötét anyagnak ütköztünk. Az energiapajzs megvédte az űrhajót, minimális kár keletkezett a platón, a raktér felújítás becsült ára minimális. – jelentette a  fedélzeti komputer.

Csak épp teljesen irányíthatatlanul bucskázunk a világűrben, mint Darth Vader a Star Wars Egy új remény végén, amikor Han Solo kilőtte a TIE vadászát…
– Robotpilóta bekapcsol, vigyél vissza az ütközés helyszínére! Megvizsgáljuk ezt a tárgyat! Minden érzékelő maximális teljesítményre, teljes analízist kérek! És vetítsd ki az ütközés pillanatát! Ha létezne a sötét anyagnak nevezett részecskékből anyagi tárgy, és én vinném haza, még a fizikai Nobel díjat is megkapnám, hehe.
Ezért kérte a robotpilótát, hogy navigáljon vissza, ő pedig  szemrevételezhesse azt a semmit, aminek nekiütköztek.

Hoppá, lehet hogy az érzékelők nem észleltek semmit, de látni igenis látni valamit! Nagyítást kérek! A fekete égbolt előtt valami fekete tárgy takarta ki a csillagokat. Fényt! Külső reflektorokat bekapcsolni!
LINE-X  – silabizálta ki a feliratot. – Erről még nem hallottam, de ezek szerint emberi gyártmány lehet.
– Teljes keresés a linex kifejezésre!

A találatokat átböngészve a LINE-X poliurea bevonat ragadta meg a figyelmét. Tökéletes védelem, hőálló, vízálló, golyóálló, hangszigetelt, fagyálló és kopásálló korrózió védelmet biztosít. Hajókat, gépjárműveket, épületeket vontak be ezzel a különleges festékkel. Nem semmi egy anyag!  De akkor a mi űrhajóinkat vajon miért nem ezzel a polyurea bevonattal látták el?
Gyártja és forgalmazza a MagnumTech Kft…

Ismét a tárgyat figyelte és lekérte az adatokat. Egy pontosan 10 m hosszú, 3 m széles és 2 m magas/vastag hasáb lebegett előtte. A LINE-X feliraton kívül semmilyen nyom, karcolás, nyílás nem látszott. Tényleg nagyon tartós lehet ez a poliuretán bevonat, ha még a világűrben töltött idő nyoma sem látszik meg rajta. Hiszen egy űrhajót is rendszeresen karban kell tartani, mert folyamatosan nagysebességű mikrometeoritokkal ütközik.

– Űrruhát! Kimegyek és megnézem.
– Mr. Brett, egy elmentett üzenetet aktivált a program! Elsődleges direktíva, mielőtt kimegy, kérem hallgassa meg! Az üzenet hitelessége igazolva.

– Von Anstetten császár parancsát hallja. A monolit kinyitása, szondázása, bolygatása szigorúan tilos! Amennyiben lehetősége van rá, vigye egy fekete lyuk közelébe, és ott lője ki az akkréciós korong irányába.

– Ennyi? Mi a hitelesítés dátuma?

– 2472. március 18.

– Akkor már kétszáz éve kóborol az űrben. No jó, és hogyan vigyem egy fekete lyuk közelébe? Mert az űrhajóba épp nem fér be. Akkor mégiscsak ki kell mennem megvizsgálni.

Ha már ott volt, ráeresztette az érzékelőket, és igencsak meglepődött, amit látott: robotok voltak benn, szépen sorban, egymás mellett rögzítve. De miért kellene ezeket elpusztítani?

Fókuszálva még néhány feliratot is ki tudott venni:
ELEKTROMOS RENDSZERŰ POLIUREA SZÓRÓ BERENDEZÉSEK. Majd a következő sorban: PNEUMATIKUS RENDSZERŰ POLIUREA SZÓRÓ BERENDEZÉSEK. A harmadikban pedig: HIDRAULIKUS RENDSZERŰ POLIUREA SZÓRÓ BERENDEZÉSEK.

elektromos poliurea bevonat szóró gép elektromos poliurea bevonat szóró géphidraulikus poliurea bevonat szóró gép poliurea bevonat szóró gép

Vagy úgy! Tehát ezek a robotok csinálják ezt a buldog bevonatot! De miért titkolta ezt ennyire a császár?
Mintát vett a monolit borításából, amit visszavitt a hajóra.

*                                    *                                     *

Otthon egyből Dega hadnagyhoz vitt az útja, de előtte még lementette magának, majd törölte a hajónaplót.

– Szia, elemezd ki ezt a különleges vegyületet! – kérte a csajt.
– Hasonlít a csukjára. Nem ugyanaz, de hasonlít hozzá. – kapta meg a választ.
– Akkor már értem! Ha bementem volna a monolitba, ott nem ért volna el a császár. És én se őt. Vagyis ez az anyag még mentális védelmet, árnyékolást is biztosít! No ezt az elméletet le kell tesztelnem, de hogyan? Erre csak a császári család vagy a turáni táltosok alkalmasak.
Irány a Pannon! De előtte vissza a láthatatlan monolithoz!

Innen már lépésről-lépésre követték egymást az események: a monolitot alaposan megvizsgálva talált egy apró gombot, amit megnyomva kinyílt egy zsilip, amin keresztül kihozta az egyik gépezetet, amit elvitt a Pannonra. Útközben felhívta Enikőt és kihallgatást kért Marlyntől, a fehér táltostól. Valamint sikerült a gépezetet is beüzemelnie, csakhogy nem tudta miféle LINE-X folyadékkal is kellene feltöltenie annak a tartályait.
Ebben viszont a turáni tudósok segítettek. Így végül a kezében tartott egy poliurea bevonatú sisakot, amit kérésére Enikő próbált ki.

Ezután köszönetet mondott, a sisakot  a virtuál térbe helyezte és így ment vissza a császári palotába.

poliurea bevonatú sisak

Eme sisaknak később kulcsszerepe lesz a császár halálában is, de az már egy másik történet…

2019 november

 

 

Értékeld az oldalt!
Secured By miniOrange