Könyvajánló: Laczkó Péter – Legyen tiéd az Aranycsapat!

– avagy SZEMÉLYZETKIVÁLASZTÁSI, SZEMÉLYZETKEZELÉSI ÉS MOTIVÁCIÓS ESZKÖZÖK VEZETŐKNEK

Laczkó Péter szerint három dolog miatt veszítheti el egy cégvezető az alkalmazottait:

  1. Rosszul választotta ki
  2. Rossz posztra helyezték
  3. Nem törődtek vele eléggé.

Laczkó Péter új könyvében focista hasonlatokkal mutatja be részletesen és nagyon gyakorlatiasan azokat a sikeres személyzetkiválasztási és személyzetkezelési eszközöket a vezetőknek, amelyekkel képesek lesznek gyorsan és jól kiválasztani, valamint a legrövidebb időn belül posztra is helyezni új munkatársaikat.
Pontos és részletes megoldásokat ad arra vonatkozólag is, hogy hogyan lehet a személyzetet egyéni alapon és csoportosan is tartósan, hosszútávon motiválni, továbbá hogyan lehet termelővé tenni és igazi értékként kezelni őket.

Napjainkban nagyon sok cégvezető szenved a stabil, becsületes és kompetens személyzet hiányától.
Pedig az emberek alapvetően jószándékúak és optimális körülmények között többnyire arra törekednek, hogy megfeleljenek a munkaadók által elvárt követelményeknek. Egy jó vezető irányítása és törődése mellett ráadásul még hihetetlen teljesítményekre is képesek.

Laczkó Péter olyan vezetőket hoz példának, akik átlagos képességű munkatársakból is kiváló teljesítményű, sikeres csapatot kovácsoltak. Sok olyan munkatárssal találkozott, akik többnyire maguktól is elvégzik mindennapi feladataikat. Ezekkel az emberekkel jó együtt dolgozni, könnyű őket irányítani és viszonylag kevés utasításra és ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy tartósan kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak.

De hol vannak ezek a vezetők? És hol találunk ilyen munkatársakat?

Laczkó Péter azért írta a könyvét, hogy ezentúl a cégvezetők úgy tekintsenek az alkalmazottakra, mint alapvető értékre. Ezen a területen nagy eredményeket csak úgy lehet elérni, ha képesek hatékonyan felkutatni és tudatosan kiválasztani a legjobb jelölteket. És ha már van jó “alapanyag”, akkor segíteni kell nekik abban is, hogy gyorsan be tudjanak tanulni új munkakörükbe, hogy minél előbb stabilnak és értékesnek érezzék magukat. Ugyanis egy vállalkozás sikerének mértékét nagymértékben a személyzet kompetenciája és hajlandósága határozza meg. Tudatos vezetői működéssel, emberséggel és törődéssel könnyen megnyerhetik munkatársaik őszinte támogatását, együttműködését.

Azok a menedzserek, akik megfogadják Laczkó Péter tanácsait, meg fogják látni, hogy százszorosan megtérül a befektetett energiájuk és alkalmazottaik a hegyet is eltolják majd nekik. Még az is megeshet, hogy kérniük sem kell. Ráadásul még sokkal jobban is fogja érezni magát!

Értékeld az oldalt!
Secured By miniOrange