Önbecsülés

Ahogy belépett a szobába, tudta, mit kell tennie. Az imént szétszóródó figyelme most egy dologra fókuszált: teleportálódni. Leült. Csak úgy lazán belesüppedt az ágyba. Előtte az asztal. Iratokkal, kísérleti eredményekkel- szokás szerint- rendezetlenül hagyva.

Kicsit félt a kísérlettől, de vágyott a beteljesülésre. Miután sikeresen teleportálta a házinyulat, elkerülhetetlen következetességgel fontolgatta úticélja elérésének módját.

A szobában akácillat terjengett, George mélyet szívott a friss légből, s magában nyugtázta annak az időszaknak a kellemes voltát, amikor a tavasz átlép a nyárba. Ahogy végignézett az asztalon, észrevette az apróságokat, amelyek hetek alatt halmozódtak fel rajta: öngyújtók, olló, tollak, kávéscsészék, vizes poharak, távirányítók, sakkfigurák… Elmosolyodott. Ez ő maga, a nagy felfedező, a sikeres kutató, a nagy tudós! A TV-ben adott interjú után már nem csak ismertté, elismertté vált. Lehet, hogy versenyt fut az idővel… pontosan és szó szerint… Törekvései ösztönözték, újabb és újabb erőt adva céljai megvalósításához. Ezért elégedett volt önmagával, s munkája ütemével. Maga mögött hagyta az időt. Túlszárnyalta. Most is! Legyőzte azt! „Végre rendet kellene rakni az asztalon”- gondolta- „mert, ha nem jövök vissza, akkor magam mögött hagyom a kacatokat.” Elnézően mosolygott… biztosan megbocsátják majd neki. Kissé elbizonytalanodott, komoly arccal bámult maga elé. „ Nem… nem… sikerül biztosan, hiszen a házinyúl is visszajön…”

George felállt, újból végignézett az asztalon, aztán legyintett. „majd rendet rakok később. Most megyek Egyiptomba… vagy nem is… de…” S ahogy épp be akart szállni gépezetébe, szembetalálta magát egy idegen férfival. – Hello, bocs… megmondaná kérem, hogy hol vagyok?… Ugyanis teleportálódtam…
– Ó, hogyne… de előtte elárulná a nevét?
– Bocsánat, be sem mutatkoztam. A házinyúl vagyok – szólt és kezet nyújtott.
George szájtátva meredt rá, és millió gondolat futott át agyán hirtelen.
– Nos, megmondaná, kérem, hol vagyok?
– Budapesten… igen, Budapesten….
– Köszönöm, Uram….
– George… George vagyok…

Értékeld az oldalt!
Secured By miniOrange