Tündér Ilona megmenti Burkusországot

Tündérkommandó 4.

Éles kürthang zengett a levegőben, egész Tündérországban hallani lehetett a hajnali riadó hangját. Még soha, senki nem merészelte megtámadni tündérföldet! A tündérek sietve sorakoztak fel a palota előtti téren.

– Kedves tündéreim! Álmomban Burkus király kért segítséget! Alsó síkból gonosz lények támadták meg Burkusországot, elpusztították a seregét! A várába vonult vissza a maradék embereivel, és ha nem segítünk neki, néhány napig tudnak kitartani! Burkusország eltűnik, az alvilági lények pedig megjelennek a felső világban! Ezt mindenképpen, minden erőnkkel meg kell akadályoznunk!

A teljes seregnek harckészültség, teljes fegyverzetben 3 óra múlva mindenki sorakozzon fel! A parancsnokok ellenőrizzék a felszerelést, akinek még fegyverre van szüksége, most vételezzen! Az 5. század a hosszú, 5 m-es pikákat hozza magával és kardot! A határvédelmünket vegyék át a tartalékosok! Valamint mindenki megkapja az új, LINE-X poliurea bevonatú páncélt és pajzsot!
Egy óra múlva parancsnoki eligazítás a trónteremben!

*                      *                      *

A teljes tündérsereg nem volt nagy, két ezred*. Ők is határvédelmet láttak el eddig, bár a kiképzésük, erőnlétük és a fegyverzetük is kiváló volt. Mágikus támogatást a táltos biztosított, de kisebb-nagyon mágikus erővel minden tündér maga is rendelkezett.
Tündér Ilona személyesen állt a sereg élére hétlábú paripáján, mellette egy szilaj tündérfi vitte magasra emelve Tündérország zászlaját. Mögötte kétezer tündér masírozott. Nyugatról hatoltak be Burkusországba, két nagyobb várat és várost érintettek útközben, ahol csatlakozott hozzájuk a helyőrség.
Erőltetett menetben, harmadnap hajnalára értek a fővároshoz, miközben tízezerre nőtt a sereg létszáma, mert végig fújták a kürtöket, lovasok járták a vidéket és toborozták az önkénteseket, akiknek fegyvert is adtak.

Ijesztő volt az alvilági seregek túlereje, legalább 70.000 démon, ork, és egyéb alvilági lény gyülekezett velük szemben.
A táltos és kísérője, Árgyélus király keresztbe kasul vágtatott a tündérsereg előtt, biztosan valamilyen trükkös varázslatra készültek.
Megfújták a kürtöket, a két sereg megindult egymás ellen. A tündérsereg előtt burkusország katonái és az 5. század volt az előőrs, mögöttük a többiek az íjaikat ajzották fel. Közel kétezer nyílvessző repült egyszerre, majd gyors egymásutánban, szinte folyamatosan árasztották el az eget a kilőtt nyílvesszők folyamatosan ritkítva az ellenséget.

– Visszavonulás! – adta ki a parancsot Tündér Ilona, és a sereg lassú hátrálásba kezdett. Amikor a támadók már-már lerohanták őket, hatalmas tűzoszlopok lobbantak fel a támadók között, ahol a táltos elszórta a tűzmagokat.
– A magyarok taktikáját alkalmazzuk, magyarázta Tündér Ilona a Burkus sereg parancsnokának.
– Kik azok a magyarok? – kérdezte ő, de választ már nem kapott, mert közben egy másik sereg támadta hátba a teljesen megzavarodott démoni sereget.

Megjött a tündérkommandó! Pontosak, ahogy kértem! – mosolygott a királynő. igen, Deél Ősi Enikőt és a vadászt különleges paranccsal bízta meg: ők gyors lovaikon keletről lépték át Burkusország határát, és titokban toboroztak sereget, akiket századokba osztottak, elláttak fegyverekkel, és lopakodva közelítették meg a fővárost; külön-külön a századok. Így ha egy-egy ellenséges felderítő észre is vette őket, nem láttak különösebb veszélyt bennük. A tündérkommandót pedig mágia védte, őket nem vehették észre.

– Előre, támadás! – adta ki a parancsot Tündér Ilona, és hétlábú lován maga is a küzdelembe vetette magát. A tündérek a poliurea bevonatú mágikus páncéljukban sértetlenül vágtak át a tűzön, és rohanták le az ellenséget. Aprították őket, ahol érték, akik immáron teljesen megzavarodtak és többségük inkább a menekülést kereste a harc helyett. Főleg miután kiderült, hogy a line-x poliurea bevonatú pajzs még mágikus védelmet is biztosít!

Tündér Ilona hétlábú lován a harcmező fölé ugratott, onnan figyelte az összecsapást.A fekete mágust kereste, a démoni sereg parancsnokát. Ki lehet az, aki ily szörnyű sereggel felmerészkedik az alvilágból? Őt mindenképp el kell fogni, nem menekülhet!
De tudták ezt Enikőék is, hiszen a parancsuk így szólt: észrevétlenül behatolni Burkusországba, sereget toborozni, felfegyverezni, kiképezni (ehhez kellett a vadász), észrevétlenül a főváros alá vezetni, majd hátba támadni a démoni sereget. A harc kitörése után pedig megkeresni és elfogni vagy likvidálni az ellenséges parancsnokot!

Tündér Ilona vette észre az alvilági lényt, és egyből rá is támadt. Lova tüzet fújt a két és fél méter magas, fején szarvakat viselő alakra, aki azonban időben észrevette a levegőből érkező támadást. Mire a lángok elérték volna, már négy egyforma szörnyeteg küzdött és mondott átkot a királynőre, akit a lovát beburkoló, aranyszínben vibráló energiaburok mentett meg, de így is méterekkel arrébb repítette a becsapódó mágikus energia.
Habár a szörnyek közül sokan elpusztultak, néhányan elmenekültek, úgy tűnt a sötét úrnak sikerül úrrá lenni a káoszon és lassan kiegyenlítetté vált a csata. A kézitusában a tündérek nem tudták íjaikat használni, illetve a nyílvesszőkből is kezdtek kifogyni, ezért a legszörnyűbb, legbrutálisabb ütközetté vált a csatatér.

Ekkor érkezett meg Burkus király, aki a maradék embereivel kitört a várból, és kapcsolódtak be az ütközetbe. Ezzel teljesen bekerítették a szörnyeket, akik már csak a védekezésre koncentráltak, illetve próbáltak valamelyik irányba kitörni.
Tündér Ilona a riasztotta a tündérkommandót, akik újfajta taktikához folyamodtak: hattyúvá változva a levegőből purhabbal szórták le mind a négy sötét varázslót.
A MagnumTech Kft küldte a purhab szóró gépet, a tündérek pedig csak szórták, szórták a négy varázslóra, akiket lassan teljesen betemetett a megszilárduló szürke hab.
Vezérük elvesztését látva a kisebb parancsnokok a menekülés mellett döntöttek.
– Dél! Délnek megyünk, kitörés dél felé! Kiabálták a parancsokat, mert valóban, arra volt a legkevesebb tündér. Mivel a két sereg létszáma még mindig közel azonos volt, a kitörés sikeresnek tűnt, ami utána fejvesztett meneküléssé változott.

*                *                 *

A tündérpalotában az ünnepi lakoma előtt

– Királynőm, ez a poliurea bevonatú pajzs eszméletlen jól bevált! És az új páncél is! Könnyű, de mégis tökéletesen ellenálló védelmet ad! – mondta Enikő.
– Jöjjön kedves királyom, hadd mutassak valami különlegeset! – hívta Tündér Ilona Burkus királyt. A vadász szeme felcsillant, gondolta végre kettesben maradhat Enikővel…

– Káprázatos ez a palota! – álmélkodott Burkus király, miközben elindultak felfelé az égigérő fán. Habár azt hallottam, hogy egy lúd lábon forog körbe-körbe, minden nap egy kört.
– Igen, volt idő, de már száz éve kikapcsoltam a forgást. Néha-néha ünnepnapokon bekapcsolom, de kényelmesebb így 🙂
– Arra gondoltam felséges asszonyom, én is kérnék ebből a különleges poliurea anyagból, a várfalat szeretném bevonni, akkor a katapult lövedékeknek és a tűzgolyóknak egyaránt ellenállna.
– Jó ötlet, szívesen adunk belőle. A forgalmazó egyébként bulldog bevonatnak hívja, mert a vérfarkasok ellen is tökéletes védelmet biztosít!

Közben a táltosunk és két tündérkommandós végigjárja a királyságot, ellenőrzik, hogy minden sötét mágiát sikerült-e kiiktatni. -cseverésztek tovább, miközben csak másztak-másztak felfelé.

– Jaj, királynőm, sokat megyünk még? Lassan már nem kapok levegőt… – fújtatott a király.
– Ó igen, egészen a fa tetejéig. De máris itt vagyunk! – mosolyodott el Tündér Ilona és egy gyönyörű égővörös tűzmadarat pillantottak meg.


– Csak nagyon kevesen láthatják a saját szemükkel! De aki megpillantja, az éveket fiatalodik!
– Oooh, Tündér Ilona, szóhoz sem jutok ekkora kegytől! Hát ezért nem öregszenek meg a tündérek soha?
– Bizony, bizony… De most lefelé is meg kell tenni ezt a hosszú utat, hogy időben odaérjünk az ünnepi lakomára! Útközben elmesélem, hogy régebben két forrás volt az ágyam mellett: egyikből ha ittunk, akkor fiatalodtunk, a másik pedig öregített. Így csak a karomat kellett kinyújtani és máris volt egy pohár varázsvizem. De miután megszülettek a gyerekeink, jobbnak láttam megszüntetni ezt a rendszert, így aki fiatalodni akar, annak bizony fel kell mászni az égigérő fa csúcsáig!

 


Valójában a tündér katonaság felosztása akkoriban így nézett ki:

7 fő = 1 imin
7 imin (49 fő): 1 semin +1 semin parancsnok = 50 fő
7 semin (350 fő) : 1 cen +1 cen parancsnok = 351 fő
7 cen (2457 fő): az állandó tündér hadsereg + 1 parancsnok
Várőrség: 4 imin + 2 imin apród + tündérkommandó: 1 imin
Búvárkommandó (vízitündérek): 1 semin
Tartalékos: 1 cen

 

Értékeld az oldalt!
Secured By miniOrange